Bővült az eirodalom szerkesztősége

A nyitottabb szemlélet kialakításáért, valamint a hatékonyabb munkamegosztás érdekében új tagokkal bővült a www.eirodalom.ro szerkesztősége. Így jött be a képbe Bálint Tamás Ko­lozsváron/Székelyudvarhelyen élő költő, aki „száguldó ri­por­terKÉNT”, helyszíni tudósításo­kat ír, in­terjúkat készít, szerzőket von be; és Bor­so­di László Csíksze­redában élő költő-kri­ti­kus, aki elsősor­ban a re­cen­zió-ro­va­tatot erősíti. Az alábbiakban őket mutatjuk be:

Borsodi L. László 1976-ban született Csíkszeredában. 1994-ben érettségizett szülővárosában a Márton Áron Gimnáziumban. A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen végzett magyar–angol szakon 2000-ben. Azóta egykori iskolája, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium irodalomtanára. Költő, kritikus. Verseskönyvei: Átmenetek, Szent Bonaventura Kiadó, Kolozsvár, 1998; Viszonylatok, Csíkszereda, 2000; Ellenpontok, Csíkszereda, 2003; Félemelet, Hargita Kiadóhivatal, Csíkszereda, 2007. Prózaverskötet: Feljegyzések a földről, Pallas-Akadémia Könyvkiadó, Csíkszereda, 2012.

Verseivel, prózaverseivel, tanulmányaival és kritikáival 1995 óta van jelen az irodalmi lapokban (Bárka, Cimbora, Helikon, Irodalmi Jelen, Keresztény Szó, Kortárs, Látó, Magyar Napló, Sikoly, Székelyföld, Szivárvány, Tiszatáj, Új Könyvpiac, Várad), valamint különféle irodalmi antológiákban. Irodalmi naplót, jegyzeteket írt a Székelyföldbe; káfé főnixbe (kafe.hhrf.org), valamint a litera.hu és vasarhely.ro portálokba. Számos kötet szerkesztője, 2010. május 1-jétől a Szent István királyról elnevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány sajtóreferense.

Bálint Tamás 1985-ben született Székelyudvarhelyen, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen 2008-ban közgazdász képesítést szerzett – bank/pénzügy szakirányon.  Tagja az E-MIL-nek (Erdélyi Magyar Írók Ligája) és a FISZ-nek (Fiatal Írók Szövetsége), valamint a Magyar Írószövetségnek. 2007-ben jelent meg A pap leánya, birtokostul című verseskötete a kolozsvári Erdélyi Híradó Kiadó gondozásában, majd a következő verseskönyve ugyanitt 2011-ben jelent meg Visszaút a fekete folyón címmel. 2003-tól jelennek meg versei különböző erdélyi és anyaországi irodalmi lapokban (Kortárs, Látó, Helikon, Korunk, Szépirodalmi Figyelő, Székelyföld, Irodalmi Jelen, Bárka, Várad stb.), irodalmi antológiákban,  de több novellája is nyert különböző pályázatokon.

2007-ben Méhes György-debütdíjban és a Communitas Alapítvány alkotói ösztöndíjában, 2008-ban a Látó irodalmi folyóirat nívódíjában és a Makói Medáliák nevű, fiatal költőknek járó díjban részesült, 2009-ben elnyerte a Székely János költészeti ösztöndíjat, 2012-ben a Németh Géza Emlékdíjat és a Román Írószövetség kolozsvári fiókjának Szilágyi Domokosról elnevezett költészeti díját.