Kányádi Sándor találkozójáról

Fától fáig? - ezzel a címmel került sor Kányádi Sándor és Murányi Sándor Olivér irodalmi estjére augusztus 17-én, szombaton 20 órától a székelyudvarhelyi G. Caféban. Jogosult a harc eszméje a literatúrában? Számolóvá válik az olvasó? Van jövője az irodalomnak? Eltűnnek a könyvek? Tud még újat mondani nyolcvannégy évesen a Költő? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket válaszolt meg a nagygalambfalvi származású, Budapesten élő költő.

Szeptember 17-én szombaton Kányádi Sándor két év után ismét Székelyudvarhelyen, a G. Caféban mesélt, anekdotázott, szavalt a szép számmal egybegyűlt közönségnek, illetve válaszolt Murányi Sándor Olivér kérdéseire. Házasságról, könyvekről, állatokról, emlékekről, versekről, élettapasztalatról kaphatott ízelítőt és vihetett haza bölcsességet magával minden érdeklődő.

Hallhattunk az 55. házassági évfordulóját ünneplő költő házasságkötéséről, melyet Márton Áron püspök celebrált, gyerekkori állat-barátairól, a kiscsikóról és kutyáról, melyek vele egy napon születtek, fiatalkori székelyudvarhelyi iskolai élményeiről. Lebilincselően, önironikusan.

Másfél órába rengeteg történet fért bele, de felolvasásra és szavalásra is sor került, amely során az addig nevető résztvevők lélegzete is elállt egy pillanatra, olyan erővel és érzékkel adja elő Kányádi a saját verseit.

A következő irodalmi estre Grecsó Krisztiánt várják a szervezők, és várja a közönség is. Mi is ott leszünk!