Film készül Sütő könyvéből

András Ferenc rendező Sütő András 2007-ben megjelent Hargitai vadászkalandok című könyve alapján forgatja új, 70 perces filmjét. A produkcióban a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színészei, illetve több mint negyven erdélyi tizenéves szerepel. A film forgatása október 7-én kezdődik és különböző helyszíneken – a Hargitán és környékén – október végéig tart. Rendező: András Ferenc, Operatőr: Kurucz Sándor, Látványtervező: Damokos Csaba, Producer: Füredi Vilmos. A film munkacíme: Vadászmese.

Sütő könyvéről a következőket mondhatjuk: A tizenkét fejezetre tagolt Hargitai vadászkalandok voltaképpen mesébe ojtott „igaz történetek” egységes füzére. A Medve-család három nemzedéke körül zajló események, a velük megesett történések izgalmas, érdekfeszítő, helyenként maró társadalombírálattal fűszerezett olvasmánnyá teszik a kötetet. Nem mellékes megjegyeznünk, hogy a Tamási Áron teremtette Ábel észjárását és nyelvi leleményességét aligha kamatoztatta eddig kortárs prózánkban más eredményesebben, mint könyvünk szerzője.
Mondják, a mesékben voltaképpen világunk értelmezése teszi a világot átélhetővé, érthetővé, emberi valósággá. Könyvünk tizenéves hőse, pedig vadász sarj, annak a természetes környezetnek a védelmezőjévé válik, amelyet a gyermeki tisztaságtól és őszinteségtől távol álló, érdek alapú világ kihasznál, tönkretesz. Van kiút tehát – üzenik e könyv sorai –, csupán meg kell találnunk azt!