Fischer Botond nagykárolyi könyvbemutatójáról
Fotó: www.frissujsag.ro

Fischer Botond nagykárolyi könyvbemutatójáról

Talán egyetlen könyvbemutatón sem gyűltek össze annyian Nagykárolyban, mint Fischer Botond Alsógolgota című első verseskötetének bemutatóján, amelyet a Károlyi-kastély 3-as számú kiállítótermében rendeztek meg december 14-én.
A jeles eseményt Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője nyitotta meg. Beszédében üdvözölte a jelenlévőket, majd átadta a szót H. Szabó Gyulának, a Kriterion Könyvkiadó igazgatójának, aki röviden méltatta a kiadó gondo- zásában novemberben megjelent kötetet.

Fischer Botond ezt követően prezentálta a népes közönségnek Végh Balázst, illetőleg Varga Sándort, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának művészeti titkárát, valamint színművészét. A kötetet a művészeti titkár mutatta be, míg a színművész verseket olvasott fel az eseményen.
Végh Balázs elmondta, már régóta ismeri Fischer Botondot, ám azt hitte, hogy csak prózaírással foglalkozik, ugyanakkor meglepődve vette tudomásul, hogy a költő versei kiemelkedő hozzáértésről, szellemi inspirációról tesznek tanúbizonyságot. A költő viszont tudomására hozta, hogy hiedelme nem áll távol a valóságtól, hiszen eddig is írt prózát, ezentúl pedig – ahogyan a kötet bemutatkozó szövegében is kihangsúlyozza – a prózaírás felé fog visszafordulni.


A teljes cikk a www.nagykaroly.ro oldalon olvasható