45. Tokaji Írótábor

A Tokaji Írótábor elnöksége meghirdeti a soron következő, 45. Tokaji Írótábori tanácskozást (augusztus 10 – 13., csütörtök, péntek, szombat, vasárnap): A magyar irodalom közvetítésének kihívásai, változásai és módozatai Arany Jánostól napjainkig címmel – tekintettel a 200 éve született Arany János tiszteletére meghirdetett Arany-emlékévre is.

A jövő tervezése szempontjából szükséges körbejárnunk, hogy melyek a hatékony eszközök, csatornák irodalmunk népszerűsítésében, a közönségszervezésben egyik legnagyobb költőnk és lapalapító irodalomszervezőnk, Arany János korától elindulva a mozgókép, a rádiók és televíziók elterjedésének évszázadán át egészen a közelmúlt digitális forradalmáig. Vajon milyen műfajok és közvetítő adathordozók, magatartásformák, szemléletek lesznek alkalmasak a jövőben kultúránk hatékony és színvonalas átadására társadalmunk, a magyar nemzet szellemi, lelki és identitásbeli épségének ápolása érdekében.
A tanácskozás helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium. A hagyományok szerint a Tokaji Esték sorozatban alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, felolvasó est, kiállítás és minőségi tokaji borok kóstolója várja a résztvevőket.
A táborba való jelentkezést postai úton a 4220 Hajdúböszörmény, Mester utca 17. A/2. vagy elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk Papp-Für János, a Tokaji Írótábor titkára nevére.
A JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2017. július 21-éig adható le, a tábor honlapján is elérhető: www.tokajiirotabor.hu
Érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 06-30/814-3799.