24. Minimum Party

Július 31 és augusztus 11. között huszonnegyedik alkalommal lesz Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum a már évek óta megszokott helyszínen, a Hargita megyei Kászonaltíz község közelében, a Tiszás patak torkolatánál. Részletek és bejelentkezés: www.minimumparty.org. Idén a a Minimum Party alkotótáborban a részletekre fogunk koncentrálni és az alkotásra, kísérletezésre szólító mottó cseppben a tenger. Keressük a kicsiben megnyilvánuló nagyságot, a részben az egészet.

A képletet, ami létrehoz struktúrákat. De kiegészíthetjük ezt azzal a mondással is, hogy az ördög a részletekben rejlik, ami pont az előbbi ellenkezőjére utal. Minden nagyszerű terv kivitelezésében, a részletekben ott rejtezhet a gonosz, az elfogadhatatlan, vagy egyszerűen a hiba lehetősége. Mivel az éremnek mindkét oldalát meg szoktuk vizsgálni, jó minimumparty-s módra, keressük most is az angyalt és az ördögöt – a részletekben.
Alkotóműhelyek és műhelyvezetők: zeneműhely – Miqueu Montanaro (Franciaország) vezetésével, vizuális műhely – Pál Péter (Marosvásárhely) vezetésével, fotóműhely – Mosberger Róbert (Mór-Magyarország) vezetésével, videóanimációs műhely – Hátszegi Zsolt (Csíkszereda) vezetésével és filmes dokumentáció készítése Schneider Tibor (Kolozsvár) vezetésével, mozgásszínház (pantomim) műhely – Bölöni Endre / Dix (Budapest) vezetésével, építészet műhely – Márton Ildikó (Székelyudvarhely) vezetésével, íróműhely – Vida Gábor (Marosvásárhely) vezetésével, kézműves műhely – Pusztai Fruzsina (Kolozsvár) vezetésével, filozófia műhely – Pálfalusi Zsolt (Budapest) vezetésével, kísérleti színházműhely – Szabó Attila (Miskolc) vezetésével.
Az alkotótábor nyitott úgy a szakmabeliek, mint a művészetkedvelők számára. A közös alkotás, a résztvevők spontán kapcsolatépítése és (nem utolsósorban) a kikapcsolódás hozza létre azt a valóban nem hétköznapi közösségi élményt, ami a Minimum Party alkotótábort egyedivé teszi a hozzá hasonló rendezvények palettáján. A műhelyleírások és a tábor részletes meghirdetése a fent említett honlapon található. Bejelentkezni július 30-ig lehet a honlapon vagy a tábor helyszínén július 31-én.
Támogatók: Román Kormány Etnikumközi Kapcsolatok Főosztálya (DRI), Nemzeti Kulturális Alap (Budapest), Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány (Kolozsvár).
Partnerek: Kászonaltíz Polgármesteri Hivatala, Dr. Lukács Mihály Általános Iskola (Kászonaltíz), Tuzson János Általános Iskola (Kászonújfalu), Kazun Egyesület (Kászonaltíz).
Médiapartnerek: Erdély.Ma, a Román Televízió Magyar Nyelvű Adása.