Az Értől az Óceánig

Az Értől az Oceánig címmel jelenik meg hosszú évek munkájának eredményeként Péter I. Zoltán háromkötetes műve, az első teljes Ady-életrajz. Szeretettel várunk a kötetek bemutatására július 21-én, vasárnap 18 órától Nagyváradon a frissen felújított Müllerájban, az Ady Endre Emlékmúzeum épületében.

A szerző korábbi, Ady Erdélyben című könyvéhez hasonló módon összefoglalta mindazt, amit hitelesnek talált a rendkívül gazdag Ady-irodalomban, a költő levelezése, a kortársak visszaemlékezései, egyéb dokumentumok, valamint személyes kutatásai alapján, szinte napról-napra követve Ady életét.

Azt, hogy megszületett az első teljes, gazdagon illusztrált Ady-életrajz, a szerző elsősorban a neves irodalomtörténész, Kovalovszky Miklós ösztönzésének köszöni, már csak azért is, hiszen leghitelesebb forrásanyagként is az ő ötkötetes munkáját – Emlékezések Ady Endréről – használta.

A Várad folyóirat kiadásában a debreceni Alföldi Nyomda Zrt. és a nagyváradi Europrint kft. együttműködésében – Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Communitas Alapítvány támogatásával – készült köteteket a helyszínen kedvezményes áron lehet megvásárolni, a szerző dedikál.