Bemutatták Lőrincz József új kötetét

Kedden este a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium dísztermében került sor a városnak az utóbbi évek legnagyobb közönségét vonzó könyvbemutatójára. A pótszékek is mind beteltek Lőrincz József harmadik verseskötete kapcsán szervezett beszélgetésen, ez egyúttal reményre is okot ad, hiszen szemmel láthatóan jut még figyelem és van igény a lírára napjainkban is. Az est a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által működtetett Orbán Balázs Akadémia szervezésében valósult meg, házigazdája P. Buzogány Árpád volt, rá hárult a kötet alapos és értő ismertetése, míg a szerző felolvasásokkal szemléltette az elhangzottakat.

Szavalatokra is sor került, többek között a költő által „múzsa 2”-nek nevezett feleség, Lőrincz Ilona szájából is, valamint hallhattunk gitárkísérettel előadott megzenésített verseket, hogy a termet teljesen megtöltő hallgatóság egy pillanatra se érezze úgy, ne lenne maximálisan "elkényeztetve".
A könyvben az öregkor éveiről szóló költemények, istenes versek, vers-imák, a szülőföldhöz való kötődés vallomásai is olvashatók, az elmúlt másfél év terméséből, és Lőrincz József meg is vallotta, hogy rendkívül termékeny időszak áll mögötte, rengetegszer ihletődött meg az utóbbi időben és szerencsére folyamatosan születnek az új versei.
Ritka megható és személyes este volt, a színes programmal úgy elrepült az idő, hogy az eredetileg egy órásra tervezett játékidő után a hosszabbítás is alaposan elhúzódott, a moderátor számos kérdése, illetve a válaszok már nem is fértek mind bele, de ez legyen egy jó ürügy arra, hogy mielőbb újra hálás közönsége elé álljon a vastapssal és rengeteg virággal köszöntött szerző.


Itt olvashatnak ízelítőt a kötet anyagából!