Miklóssi Szabó István könyvbemutatója

A Mentor Könyvek Kiadó és a Tein Teahouse közösen bemutatja Miklóssi Szabó István Testfüggőség című novelláskötetét 2019. november 7-én, csütörtökön 18 órától Sepsiszentgyörgyön. A kötetet méltatja és a szerzővel beszélget Szonda Szabolcs költő, műfordító.

A kötet az emberi kapcsolatokat kutatja, annak hatásait a környező világra. Az első ciklus, A tagadás történetei a görcsös ragaszkodás, a fizikailag be nem teljesíthető kapcsolatok, a szorongás és a pánikbetegség, az apa és fia közti kapcsolat tematikáját dolgozza fel. Az Anzelm éveiről címet viselő második ciklus a folytonosság jegyében született, az 1400-as évektől napjainkig mutatja be a fő karakter változásait. Bár első pillantásra úgy, a reinkarnáció foglalja egybe az öt novellát, valójában különféle szellemi állapotokat, stációkat tárgyal, fölhasználva a keresztény, a zsidó vallás és a buddhizmus néhány jellegzetességét.

Miklóssi Szabó István 1977-ben született Sepsiszentgyörgyön; jelenleg is ott él. 1997-től közöl verseket a Háromszékben, illetve tárcákat és novellákat az egykori Romániai Magyar Szóban, a kolozsvári Szabadságban. 2001-től rendszeresen közlik novelláit a Látóban, az Echinoxban, a Helikonban, a Tiszatájban, az Irodalmi Jelenben, valamint a Várad folyóiratban. 2016-tól az irodalmat népszerűsítő Olvaskola online olvasófórum alapítója és működtetője. Kötetei: Patkányugró (2005), Purgatórium (2013).