Items filtered by date: szeptember 2017

Tuzson Edit szatmári könyvbemutatójáról

Nem szentenciák, élettörténetek

A házasság rejtély, sokszor azok számára is, akik már évtizedek óta benne élnek. Megfejthetetlen talány, hogy mitől működik vagy sem, mitől lesz sírig tartó, boldog, kiegyensúlyozott és kielégítő mindkét fél számára.  Bár a szatmári könyvbemutató végén válaszok nélkül maradtunk a jó házasság titkát illetően, a könyv s annak témája bizonyosan felkeltette a közönség érdeklődését. A meghirdetett kezdéshez képest az egy órás csúszás sem tudta eltántorítani a résztvevőket attól, hogy hátha közelebb jutnak a „recepthez” és míg válaszokra vártak, kíváncsian lapozgatták Tuzson Edit debütkötetét.

Bajor Andor emlékest

A Polis Könyvkiadó és a Bajor család szervezésében kerül sor a Főúr, írja a többihez című könyv bemutatójával egybekötött emlékestre 2017. szeptember 30-án, szombaton 17 órától Kolozsváron a Minerva-házban (Jókai/Napoca u. 16.)

Medvenéző - könyvbemutató

Murányi Sándor Olivér Medvenéző címmel megjelent kötetének bemutatójára kerül sor szeptember 28-án, csütörtökön 19 órától a székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban, 29-én, pénteken 17 órától a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban és 30-án, szombaton 17 órától a kolozsvári Insomnia Caféban. A könyvet Bodor Ádám Kossuth-díjas író és Dr. Fried István Herder-díjas irodalomtörténész ajánlása jegyzi:

Dimény H. Árpád és Szonda Szabolcs Pécsett

A pécsi Határon Túli Magyarságért Alapítvány fennállásának 25. évfordulójára szervezett jubileumi rendezvénysorozat részeként mutatják be 2017. szeptember 27-én, szerdán 18 órakor, a pécsi Pannon Magyar Házban DIMÉNY H. ÁRPÁD költő Levelek a szomszéd szobába című verseskötetét (Erdélyi Híradó Kiadó – Fiatal Írók Szövetsége, Kolozsvár – Budapest, 2016), valamint Dan Lungu kortárs román író Raiul găinilor című regényének Tyúkok a mennyben címmel, SZONDA SZABOLCS fordításában megjelent magyar változatát (Pont Kiadó, Budapest, 2016). Az esten Dimény H. Árpád és Szonda Szabolcs beszélgetőtársa ÁGOSTON ZOLTÁN irodalomkritikus, esszéíró, a Jelenkor irodalmi és művészeti folyóirat főszerkesztője.

Vida Gábor könyvbemutatója Vásárhelyen

Vida Gábor új könyvét, az Egy dadogás történetét Marosvásárhelyen, az András Lóránt Társulat székhelyén, a Braila utcai zsinagógában bemutatja: Szabó Róbert Csaba. Időpont: 2017. szeptember 27., szerda, 18 óra.

Gerlóczy Márton Kolozsváron

Szeptember 27-én, Mikecs László néprajzkutató 100. születésnapján mutatják be Kolozsváron Gerlóczy Márton új családregényét, Mikecs Anna: Altató címmel. A Minerva-ház Cs. Gyimesi Éva- termében szeptember 27-én, szerdán 17 órai kezdettel megszervezett könyvbemutatón a szerzővel Ferencz Zsolt beszélget, a regényből Kali Andrea színművész olvas fel.

Szép Ernő-díj Visky Andrásnak

Visky Andrást is kitüntették a drámaíróknak járó Szép Ernő-jutalommal, amelyet a kolozsvári színház művészeti vezetőjén kívül Zalán Tibor és Lengyel Anna kapott meg. A díjat Visky András eddigi drámaírói munkásságáért kapta, különös tekintettel a Visszaszületés című művére, amely a 21. század egzisztenciális kérdéseit közelíti meg.

Kovács Levente szatmári könyvbemutatójáról

A szatmári TranzitFeszt színházi fesztivál egyik kísérőprogramjaként mutatták be az Északi Színház büféjében szeptember 18-án Kovács Levente rendező, tanár A megoldás című regényét.

Fiatal magyar írók Bukarestben

Új irodalmi sorozatot indít a Bukaresti Magyar Intézet (Balassi Intézet) a Fiatal Írók Szövetségével együttműködésben, melynek során fiatal magyar irodalmárokat mutatkoznak be Bukarestben. A havi rendszerességgel megvalósuló irodalmi szalon vendégeivel az Erdélyi Magyar Írók Ligájának egy-egy tagja beszélget.

Holnap Feszt Váradon

Ötödik alkalommal jelentkezik Nagyváradon szeptember 21-23. között a Holnap Kulturális Egyesület és a Várad Kulturális Folyóirat közös, társművészeti rendezvénye, a Holnap Feszt.

Subscribe to this RSS feed