Items filtered by date: február 2018

György Attila Kolozsváron

Az E-MIL és a Bulgakov Kávéház Álljunk meg egy szóra c. irodalmi beszélgetéssorozatának következő vendége március elsején, csütörtökön György Attila író, a Székelyföld irodalmi folyóirat szerkesztője. A meghívottal 19 órától az esemény házigazdája, László Noémi beszélget a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. György Attilának nemrég jelent meg Lucius Caius Tarquinius Porsenna: Emlékiratok - György Attila tolmácsolásában című műve. 

Balázs Imre József Vásárhelyen

A Látó irodalmi Játékok 89. kiadásán Balázs Imre József költőt, kritikust, irodalmárt látják vendégül, akivel Ezeregy mondat. Kritikák a kortárs irodalomról (Lector Kiadó) című könyve kapcsán Demény Péter fog beszélgetni. Helyszín: Yorick Stúdió, Mészárosok bástyája, Marosvásárhelyi Vár. Időpont: 2018. február 28., szerda, 18 óra.

Bartis Attila Váradon

Február 23-án, pénteken este 6 órától az Illyés Gyula könyvesboltban (Teleki utca) a Várad folyóiorat Törzsasztal sorozatának vendége Bartis Attila író, fotográfus, drámaíró, A séta, A Nyugalom, A vége című regények szerzője.

Kolozs megyei könyvek díjai

Immár XI. kiadásához ért a kolozsvári Octavian Goga Megyei Könyvtár rendezvénye, amelynek keretében díjazzák a Kolozs megyében megjelentetett legjobb kiadványokat, illetve kiadókat és szerzőket. A Kolozsvári Kiadói Év nevű rendezvényére február 1-jén került sor, 64 kiadó közel másfélezer, 2016-ban megjelent kiadványát bírálta el egy rangos zsűri, és adta át díjait, számos magyart is jutalmazva. Íme a díjazott magyar nyelvű könyvek/szerzőik listája:

EMIL-rendezvények prózanapra

Az idei évtől kezdve február 18-án a magyar széppróza napját ünnepeljük. Az időpont – a Magyar Írószövetség kezdeményezésére – Jókai Mór születésnapjára esik. Február 12-e és 23-a között több mint száz irodalmi program zajlik szerte a Kárpát-medencében, melyeknek szervezésébe több mint ötven kulturális intézmény és szervezet kapcsolódott be. A rendezvénysorozat fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). A helyszínek és programok teljes listája elérhető a magyar széppróza napja honlapján: www.magyarszepprozanapja.hu.

Szandra May udvarhelyi hóhullásban

Február 8-án, csütörtökön délután egy igazán családias és bensőséges könyvbemutatónak adott otthont a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár olvasóterme. Szakács István Péter faggatta egykori diákját, Demeter Zsuzsát a nemrégiben a Lector kiadónál megjelent, a Szandra May a hóhullásban című, Kinde Annamáriáról és költészetéről szóló könyvével kapcsolatban.

Benő Attila Háromszéken

Benő Attila Egy század arcai című verseskönyvét mutatják be 2018 február 8-án, csütörtökön 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Teinben, 9-én, pénteken 18 órától Kézdivásárhelyen az Incze László Céhtörténeti Múzeumban, 10-én, szombaton 18 órától pedig Csernátonban a Haszmann Pál Múzeumban. Szentgyörgyön Szonda Szabolcs, Kézdivásárhelyen és Csernátonban Dimény H. Árpád lesz a beszélgetőtárs. Közreműködik Székely Géza, a kötet illusztrátora.

Subscribe to this RSS feed