Items filtered by date: március 2018

Vida Kamilla Bretter-köréről stars

„Jó voltam történelemből, de nincsenek traumáim”

Vida Kamilla brettere nagyszerűen példázza a valóban jól sikerült Bretter-kört: vagyis egy tehetséges szerző és egy nyitott olvasóközönség eredményes találkozását. Az est vitaindítója Marin Dia volt, a további beszélgetést pedig Sánta Miriám és André Ferenc moderálták.

Bódi Attila Vásárhelyen

A Látó márciusi meghívottja Bódi Attila író, akivel Lázadni veletek akartam c. regénye kapcsán Demény Péter beszélget. Helyszín: Yorick Stúdió, Marosvásárhelyi Vár. Időpont: 2018. március 28., szerda, 18 óra.

A szélrózsa tíz iránya

Könyvek, vidékek. A szélrózsa 10 iránya címmel szervezi meg tavaszi felolvasó-körútját az Erdélyi Magyar Írók Ligája. A március 20. és 23. között sorra kerülő eseménysorozat három országban zajlik, több mint harmic résztvevővel.

Kossuth-díj Farkas Árpádnak

Az egyetemes magyar irodalmat autentikus erdélyi színezettel gazdagító, örökérvényű témákkal foglalkozó költői életműve elismeréseként Kossuth-díjat kapott Farkas Árpád, Babérkoszorú díjas és József Attila-díjas író, költő, műfordító, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Háromszék napilap nyugalmazott főszerkesztője. A díjat március 15-én, az Országházban rendezett ünnepségen adta át Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Áfra János Kolozsváron

Március 12-én ellátogatott Kolozsvárra Áfra János költő, hogy délután 5 órától kezdődően körbevezessen legfrissebb kötetének - a Rítusnak - a világában. Barátságos környezetben mesélt új kötete szervezőelveiről, meghatározó témáiról, versei milyenségéről illetve az egyén és világ egymáshoz való viszonyulásáról saját szövegei tükrében.

Átadták az állami művészeti díjakat

Kiosztották az állami művészeti díjakat március 15-éhez közeledve. Több erdélyi szerző is van a díjazottak között. Magyarország Babérkoszorúja-díjat adtak át a magyar irodalom területén nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréseként:

Bogdán László 70

Az idén március 8-án hetvenedik életévét betöltő BOGDÁN LÁSZLÓ sepsiszentgyörgyi író, költő tiszteletére szervezett irodalmi estre és beszélgetésre kerül sor 2018. március 6-án, kedden, 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A szerzőt a csíkszeredai Székelyföld kulturális folyóirat munkatársai, FEKETE VINCE, GYÖRGY ATTILA, LÖVÉTEI LÁZÁR LÁSZLÓ és MOLNÁR VILMOS köszöntik az esten, beszélgetőtársaiként is, az ünnepi alkalomra született írásaikkal. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Nyáry Krisztián Szatmáron

2017 végén megjelent, legújabb könyvével, a Fölébredett a földdel érkezik Szatmárnémetibe, első alkalommal Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, kommunikációs szakember. A dedikálással és felolvasással egybekötött író-olvasó találkozót március 14-én, szerdán 17 órától tartják az Iparosotthonban.

Bodor Ádám Székelyföldön

Hetedik alkalommal szervez találkozósorozatot Székelyföldön Bodor Ádám írónak Murányi Sándor Olivér. A találkozó helyszínei, időpontjai: 2018. március 27-én, kedden 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtárban, 28-án, szerdán 17 órától Csíkszeredában a Kájoni János Megyei Könyvtárban, 29-én, csütörtökön 20 órától pedig Székelyudvarhelyen a Mokka Kávézóban.

Subscribe to this RSS feed