Items filtered by date: október 2019

Kettős könyvbemutató Kolozsváron

Dékány Dávid: Dolgok C-hez című verseskötetét és Horváth Benji: A Dicsőséges Európa című verseskötetét mutatják be első ízben Kolozsváron, október 18-án a Planetáriumban. A szerzőkkel SÁRA GERGELY (GEGE) beszélget. A kötetek limitált példányszámban megvásárolhatóak a helyszínen.
A könyvbemutatót a BEATWÁNDOR formáció koncertje követi.

Lapszámbemutató és kiállítás a Székelyföldnél

A Székelyföld Napok keretében a Hargita Megye Tanácsához tartozó Hargita Kiadóhivatal szervezésében két rendezvényre kerül sor a Tudor utca 5. szám alatt található Székelyföld Galériában. 2019. október 15-én, kedden délután 5 órától a Székelyföld folyóirat októberi számát Borsodi L. László főszerkesztő és Fekete Vince főszerkesztő-helyettes mutatják be, akik vendégüket, Ferencz Imre költőt, a lapszám egyik szerzőjét költészetről, költőségről kérdezik.
2019. október 17-én, csütörtökön este 6 órakor Csillag István csíkszeredai képzőművész könyvillusztrációinak kiállítását Túros Eszter művészettörténész nyitja meg a művész jelenlétében.

Bemutatták Lőrincz József új kötetét

Kedden este a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium dísztermében került sor a városnak az utóbbi évek legnagyobb közönségét vonzó könyvbemutatójára. A pótszékek is mind beteltek Lőrincz József harmadik verseskötete kapcsán szervezett beszélgetésen, ez egyúttal reményre is okot ad, hiszen szemmel láthatóan jut még figyelem és van igény a lírára napjainkban is. Az est a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által működtetett Orbán Balázs Akadémia szervezésében valósult meg, házigazdája P. Buzogány Árpád volt, rá hárult a kötet alapos és értő ismertetése, míg a szerző felolvasásokkal szemléltette az elhangzottakat.

EMIA-díjátadó Udvarhelyen

Az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány október 12-én, szombaton 18 órától a Művelődési Házban tartja hagyományos díjkiosztó ünnepségét. Köszöntőt mond: Lőrincz György az alapítvány elnöke, ezt a Palló Imre Művészeti Líceum tanulóinak zenés műsora követi. Idén három kategóriában oszt díjat az alapítvány: a Debüt-díjat Voloncs Attila kézdivásárhelyi fiatal prózaíró kapja, Virágok esztendeje című regényéért. Laudációt mond Fekete Vince.

Lövétei Lázár László Szentgyörgyön

2019. október 9-én, szerdán 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein Teahouse látja vendégül LÖVÉTEI LÁZÁR LÁSZLÓ József Attila-díjas költő, esszéíró, műfordító idén megjelent, Miféle harag című verskötetének bemutatóját. A rendezvényen a szerző beszélgetőtársa Szonda Szabolcs műfordító, könyvtárigazgató.

"Tótágast áll, íme, a Földünk - és nem először!
S mára remény se maradt, hogy jobb élet jöhet egyszer..."

Ki lehet-e vonulni ebből a világból, mondjuk, a természetbe? Működik-e az "eszképizmus", van-e még "egyéni megváltás" ebben a világban, vagy tényleg elölről kell kezdeni mindent?
A Csíkszentdomokoson élő szerző válaszai egyáltalán nem megnyugtatóak.

Subscribe to this RSS feed