Items filtered by date: március 2017

Olasz irodalmi pályázat

Matera Városának ENERGHEIA Kulturális Egyesülete (Olaszország), a József Attila Kör Irodalmi Egyesület – JAK, a Firenzei Tudományegyetem Idegen Nyelvek, Irodalmak és Interkulturális Tanulmányok Intézete és a Római Magyar Akadémia együttműködésében, a Basilicata Régió pártfogásával meghirdeti az “Energheia Magyarország 2017” irodalmi pályázatot.

Bodor Ádám csíkszeredai estjéről

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár vendége volt 2017. március 29-én, csütörtökön délután 5 órától Bodor Ádám. A Hosszútávú előrejelzés című beszélgetéssorozat keretében tartott hatodik író-olvasó találkozón Murányi Sándor Olivér volt a Kossuth-díjas író beszélgetőtársa.

Jónás Tamás és Kürti László Szentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi Tein Teaház szeretettel meghív minden érdeklődőt Jónás Tamás Törzs és Kürti László A csalásról című köteteik bemutatójára, 2017. április 1-jén, szombaton 19 órától. Az est házigazdája Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója.

Botházi Mária udvarhelyi estjéről

Botházi Mária Boldogság juszt is a tiéd című kötetét mutatták be március 31-én, pénteken a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár Látvány- és Hangzóanyagtermében. A szerzővel Balázs Imre József, a kötet szerkesztője beszélgetett. 

Szilasi László Kolozsváron

2017. március 30-án, csütörtökön este 7 órától az E-MIL és a Bulgakov irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége Szilasi László irodalomtörténész, író, egyetemi tanár. Az est házigazdája: László Noémi.

József Attila-videopályázat

Felhívjuk MINDENKI figyelmét, hogy készüljön: olvassa és dolgozza fel József Attila verseit, hiszen közeledik április 11., a magyar költészet napja, József Attila születésnapja! Ferencváros Önkormányzata negyedik alkalommal hirdeti meg online videópályázatát. Feltöltési időszak: 2017. március 8 – március 31.

Látó 2017/3.

A Látó márciusi számának tematikája: Arany János 200. A tartalomból:

André Ferenc
Csak elhallgatni lehet
Áfra János
Ami a földé

Riportkönyv-pályázat

Az Ad Librum kiadó pályázatot hirdet szociográfiai jellegű riportkönyvek írására. Olyan kéziratokat keresünk, amelyek egy megosztó társadalmi problémával vagy egy belülről kevéssé ismert világgal foglalkoznak. A társadalmunkat megosztó ügyek forognak a közbeszédben a családon belüli erőszaktól a migránsokon át a közpénzek körüli korrupcióig – ráadásul az éremnek mindig két oldala van.

Dilemmák

A Némaság c., az egyik jövő évi Oscar-esélyes film komoly törésvonalak mentén vezeti a nézőt. Most derült ki, Scorsese miért dolgozott huszonnyolc évig rajta. Ritka érzés, hogy a mozit templomnak érezzük, de aki ebbe a három órás kalandba bemerészkedik, az nem tudja kivonni magát a film hatása alól.

Bodor Ádám Csíkban, Udvarhelyen

Hosszútávú előrejelzés - ezzel a címmel várja irodalmi estre a literatúrakedvelőket a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár március 29-én, szerdán 17 órára, a székelyudvarhelyi G. Café pedig 30-án, csütörtökön 20 órára. BODOR ÁDÁM Kossuth-díjas írótól szóban és írásban egyaránt minden mellébeszélés idegen, a tartózkodó alkat ugyanakkor igen színes és hiteles személyiséget takar.

Subscribe to this RSS feed