A MÚRE sajtópályázata

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) nyílt pályázatot hirdet a hazi magyar írott és elektronikus sajtó legutóbbi 25 évével (1990 2015) kapcsolatos sajtótörténeti tematikájú anyagok készítésére. A pályázóknak interjú(k) formájában kell bemutatniuk egy-egy médiaműhely (lap, rádió- vagy tévéműsor, portál) történetét, indulását, fontos időszakát, esetleg megszűnését.

A pályamű foglalkozhat egy-egy újságíró életével, történetével, akár egy fontos téma korabeli mediatizálásának a hátterével. (A kíiíró az anyagot megírt interjú formájában, tehát a beszélgetés vagy beszélgetések feldolgozott változatát is elfogadja.)
A beérkező pályaműveket az Egyesület időszaki lapjában, a Romániai Magyar Sajtóban, illetve a mure.ro oldalon közzétesszük, a legjobb munkákból kötetet állítunk össze.
Pályázni lehet írott anyaggal (maximum 30.000 jel helyközökkel, rtf, doc, docx formátumban, továbbá hang- (mp3 formátum, maximum 30 perc) és videó anyaggal (mp4, .avi formátum, maximum 30 perc).

Díjazás:
I. díj 1000 lej
II. díj 750 lej
III. díj 500 lej
Beküldési határidő: 2016. március 15.
A pályaműveket postán vagy elektronikus levélben várjuk (Uniunea Jurnaliștilor Maghiari din România, 540027 Tg. Mureș, str. Tușnad nr. 5., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)