A Sapientia könyvkiadási pályázata

Pályázati felhívás tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek kiadására - 2016. Olyan kéziratok beérkezését várjuk, amelyek bármelyik fent említett terület fontos személyiségéről, esetleg erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti sajátosságokról, érdekességekről szólnak, s amelyek ezeket a területeket, valamint Erdélyt egyaránt népszerűsítik.

Pályázni magyar nyelvű, tudományos igénnyel megírt, kész kézirattal lehet.
Pályázatot bárki benyújthat, a pályázók köre nem korlátozódik erdélyi szerzőkre.
A pályázati csomagnak tartalmaznia kell a következőket:
 
1. Kitöltött pályázati űrlap (1. sz. melléklet)
2. A könyv kézirata elektronikusan (.doc, .docx, .rtf vagy .pdf formátumban)
3. A szakterület egy elismert személyiségének az ajánlása
4. Rövid szakmai önéletrajz és publikációs lista (több szerző esetén minden szerzőnek külön-külön), esetleg intézményi/szakmai oldal, honlap címe
5. Aláírt nyilatkozat a szerző(k) részéről, amelyben kijelentik, hogy a kézirat saját munka/kutatás eredménye, még nem jelent meg semmilyen más hazai vagy külföldi kiadónál, és nem áll sem részben, sem pedig egészben publikálás alatt.
 
A pályázati csomagot elektronikusan kell beküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre legkésőbb 2016. június 30-ig. A beérkezett pályázatokat a Tudományos Tanács bírálja el.
 
Elbírálási szempontok:
- tudományos igényesség
- eredetiség, újszerűség
- a kiadvány stílusa és nyelvezete
- a könyv megjelentésére vonatkozó ajánlás
 
A Tudományos Tanács a beérkezett kéziratok kiadására vonatkozó döntését legkésőbb 2016. augusztus 20-ig meghozza. A döntésről a Kiadó minden pályázót írásban értesít.
Sikeres pályázat esetén a Kiadó a kéziratot saját költségén megjelenteti, az érvényben lévő kiadói szabályzat szerint.
A szerző(k) a Kiadónak átadott kéziratokért díjazásban nem részesülnek.
A Kiadó szerződést köt a szerzővel/szerzőkkel, amelyben rögzíti a kiadás feltételeit, a felek jogait és kötelezettségeit, a kiadási folyamat időbeni ütemezését, a kiadvány példányszámát (ezen belül a szerzőnek járó tiszteletpéldányok számát), valamint a terjesztésre vonatkozó kitételeket.