Örkény drámaíró ösztöndíj

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. Az ösztöndíjat egy egész estére szóló darab tervével lehet megpályázni.

Pályázhatnak: azok az 1976. január 1. után született fiatal drámaírók, akik még nem töltöttek ki 3 ösztöndíjas intervallumot. Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent.

Ösztöndíjban részesülhet évente: legfeljebb 4 fő 

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, a 2016. január 01. és 2016. december 31. közötti időszakra 

Az ösztöndíj összege: bruttó 100.000 Ft/hó

A pályázatok beérkezési határideje: 2016. február 10. szerda 16 óráig.

A pályázat elbírálása: a pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett, az OSZMI által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről vagy visszavonásáról a kuratórium dönt.

A kuratórium tagjai: Radnóti Zsuzsa, dramaturg (a Magyar Színházi Társaság képviselője), Kiss József, rendező, író (a Magyar Teátrumi Társaság képviselője), Lázár Balázs színművész, költő (a Magyar Művészeti Akadémia képviselője), Szálinger Balázs, költő, műfordító (a Magyar Írószövetség képviselője) és Térey János, író, költő, műfordító (a Szépírók Társaságának képviselője).

A pályázatbeadással kapcsolatos további információ: Kecskés Noémi, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (+36 1 375 1184/106 mellék). A pályázat további részletei, a jelentkezéshez szükséges adatlap és a beküldendő mellékletek listája letölthető a www.oszmi.hu  és a www.alkotomuveszet.hu honlapról.