Tabéry novellapályázat

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat újra meghirdeti a sikeres Tabéry Géza novellapályázatot, ezúttal „Történet, töredék, ének” címmel. A pályázati kiírásra pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek. Pályázati felső korhatár: 26 év!

A pályázat célja, hogy értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik szakmai megítélés alapján szeretnék alkotásaikat nyomtatott és elektronikus irodalmi periodikában is megjelentetni.
A pályamunkákat szakértő zsűri értékeli, a beérkezett pályázatokat a szerkesztőség és a tanszék által felkért irodalmár szakértők bírálják el.
A zsűri döntése alapján a minősítést elérő szerzők elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint:

A győztes pályamű 20ezer Ft/, illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag;
a második helyezett 12 ezer Ft/, illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag;
a harmadik helyezett 7 ezer Ft/, illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag;

díjazásban részesül.

A legjobb novellákat a Várad irodalmi és művészeti folyóirat májusi száma publikálja.

A pályázat tematikus: a megszülető írás(ok)nak témájában a címben jelzett három tematika valamelyikéhez kell kapcsolódnia.
A pályázatra szerzőnként maximum két novella küldhető be! A novellák egyenként legfeljebb 10 gépelt oldal (mintegy 24.000 karakter, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-ös sortávolság, 2,5-ös margó) terjedelműek lehetnek.

Nevezési díj nincs!
Beküldési határidő: 2016. március 18. (péntek) 24.00 óráig!
A pályamunkákhoz kérjük minden esetben mellékeljék a pályázó pontos elérhetőségeit!

A pályázatok beküldhetők: villanypostán: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy postai úton a Várad szerkesztősége címére. (Revista culturală Várad 410068 Oradea P-ța 1 Decembrie nr.12, județul Bihor.) A postai úton továbbított küldeményen kérjük feltüntetni: Tabéry novellapályázat.

A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egy éves időtartamra, akik ezáltal jogosultak szerzői jogdíj nélkül magyar nyelvterületen bármilyen formában megjelentetni, közzétenni a műveket.
A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról, vagy visszatartásáról is.

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2016. április vége.

További információk:
http://magyartanszek.partium.ro/hu
http://www.varad.ro/