Communitas-ösztöndíj

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy évre szóló, 42 ösztöndíjat hirdet havi 790 RON értékben, harmincöt év alatti romániai magyar alkotóknak az irodalom, a vizuális művészetek, a zeneművészet, a színházművészet, a film és a televízió területén. A pályázat célja az erdélyi magyar kultúrát gazdagító művek létrehozását ösztönző alkotói feltételekhez való hozzájárulás, a művészet társadalmi közmegbecsülésének kifejezésre juttatása.

A pályázati felhívás és az űrlap letölthető a Communitas Alapítvány honlapjáról (www.communitas.ro) illetve kérhetők e-mail-en, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
Pályázatot sem faxon, sem e-mailen nem fogadunk el.
A pályázat leadásának határideje 2016. március 11., 16 óra (a postabélyegző időpontja).
A pályázatot a következő címre kérjük eljuttatni: Fundaţia Communitas (Alkotói Ösztöndíjbizottság) 400489 Cluj-Napoca, str. Republicii nr. 60., jud. Cluj
Az ösztöndíjban részesült pályázóknak az ösztöndíjuk időtartama alatt létrejött alkotásaik, kiadványaik megjelenítése, bemutatása során fel kell tüntetniük a pályázatot finanszírozó Romániai Magyar Demokrata Szövetséget, valamint a kiíró és lebonyolító Communitas Alapítványt, az Alapítvány honlapjáról (www.communitas.ro) letölthető logók alkalmazásával. Az ösztöndíj lejártakor az ösztöndíjas köteles szakmai beszámolóban ismertetni, dokumentálni egy éves alkotói munkáját.

PÁLYÁZÁSI FELTÉTELEK:
A pályázóknak az erdélyi magyar kultúra valamelyik kiírt ágazatához kapcsolódó pályázatot kell benyújtaniuk. A pályázatnak tartalmaznia kell: a kitöltött pályázati űrlapot és annak CD-re felírt változatát,
részletes szakmai önéletrajzot,
az erdélyi magyar kultúra valamelyik kiírt ágazatához kapcsolódó éves alkotói tervezetet vagy előadói elképzelést,
személyazonossági igazolvány másolatát,
a művészeti ágazathoz kapcsolódó mellékleteket.
Az irodalom területén kérünk mellékelni az eddig publikált szövegekből egy reprezentatív válogatást, vagy egy megjelent kötetet, illetve az eddigi munkákról egy rövid beszámolót.
A teljes pályázati dokumentációt 5 (öt) példányban kérjük beküldeni.
Nem pályázhat az, aki:
december 31-ig betöltötte 35-ik életévét.
előző 3 évben alkotói ösztöndíjban részesült.
További információkért forduljanak a Communitas Alapítvány titkárságának munkatársaihoz: Kandó Noémi – irodavezető, Sólyom Réka – referens.
Telefon/fax: 0264-594 570
Mobil: 0723-250 324, 0736-444 437
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.