Canon könyvpályázat

Idén tizedik alkalommal hirdeti meg a Canon a Digitális Könyvnyomtatási Pályázatot a Magyar Írószövetség támogatásával. A pályázatra bárki jelentkezhet korábban ki nem adott kézirata szerkesztett változatával. A könyvkiadóval már rendelkező kéziratot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várják 2018. július 20-ig. A zsűri által kiválasztott tizenkét nyertes művet a Canon 250-250 példányban díjmentesen nyomtatja ki, a pályázókat csak a kötészeti díj terheli. A hagyományoknak megfelelően a zsűri tagjai idén is kiválasztják a nyertes pályázatok közül a „Legszebb Könyvet”.

Pályázati feltételek

Könyvkiadókon keresztül lehet jelentkezni.
Egy pályázó csak egy címmel jelentkezhet.
Betördelt pályázatok leadási határideje a Canon felé: 2018. július 20.
A zsűri tagjait a nyomdaipari szakma, az Írószövetség és a Canon Hungária Kft. delegálja.
Műfaji előírás: szépirodalmi mű magyar nyelven. A pályázatból kizárásra kerül bármilyen politikai, pornográf vagy embercsoportokat sértő tartalom, illetve obszcén hangvételű írás.
Méretbeli megkötés: A/5 és A/4 közötti méret.
Terjedelem: 20 és 250 oldal között, maximálisan 500.000 karakter.
A belívek fekete-fehér szöveget és színes illusztrációt tartalmazhatnak.
A borító lehet kemény vagy puha fedeles, illetve fekete-fehér vagy színes.
A könyv impresszumában szerepeltetni kell a gyártásában résztvevő cégek megnevezését. A szöveget a Canon Hungária Kft. adja meg.
A belívek és a borító papír típusát, grammsúlyát egyeztetés után lehet kiválasztani a Canon Hungária Kft. által kijelölt papír-forgalmazó partnernél.
Az elkészült példányokból 12 db tiszteletpéldány díjmentesen a pályázat kiíróját illeti, ezen kívül a 250 példány könyv magában foglalja a OSZK-nak elküldendő hat darab kötelespéldányt is.
A nyomtatásra kész verziót és a mintakönyvet a felek aláírásukkal elfogadják, továbbiakban ez szolgál referenciaként.
A könyveket gyártó nyomda címenként 40.000 Ft + Áfa díjazás ellenében vállalja a könyv és a borító puha táblás, (ragasztókötés) komplett kigyártását, 80.000 Ft + Áfa díjazás ellenében pedig a kemény táblás kigyártását
A kész könyvek elszállítása a pályázó feladata, költsége.
Az elkészült könyveknek kereskedelmi forgalomba kell kerülniük.
Kereskedelmi forgalomban jelenleg is kapható művek nem vehetnek részt a pályázaton.
A pályázat kiírói minden változtatás jogát fenntartják, a kéziratokat nem őrzik meg és nem küldik vissza.