Ifjúsági alkotópályázat

Kárpát-medencei József Attila mese-, vers- és novellaíró pályázat. Az alkotópályázatot a szombathelyi Oladi Általános Iskola és a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Oladi Gimnáziuma és Szakközépiskolája hirdeti meg immáron 25. alkalommal. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő megmérettetésre minden egyes tanévben több száz mű érkezik. A diákság aktivitása örvendetes jele annak, hogy vannak még irodalomszerető magyar gyermekek az anyaországban és a határokon túl is.

Már a legkisebbek is jelentkezhetnek, mert a verseny korosztályos bontása eképp néz ki:

I. kategória: 1-4. osztályos tanulók

I/A mese

I/B vers


II. kategória: 5-8. osztályos tanulók

II/A mese

II/B vers

II/C novella


III. kategória: 9-12. osztályos tanulók

III/A mese

III/B vers

III/C novella

Téma megkötés nincs a pályaművekkel kapcsolatban. Eddig nem publikált írásokkal nevezhetnek be a fiatal szerzők. Egy pályázó több művet is beküldhet, de maximum egyenként három oldal terjedelemben. A szervezők kérik, hogy a beküldött pályaműveken csak a jelige és a kategória szerepeljen. Az adatlapot a személyes adatokkal zárt borítékban lehet mellékelni.

A legjobbnak ítélt irományok gazdái értékes nyereményekben részesülnek. Az irodalmi gyöngyszemek bekerülnek egy gyermekantológiába is. A könyvbemutató időpontja előreláthatólag 2019. április 12-én lesz.

A pályázat leadásának határideje 2019. január 15. Bővebb felvilágosításért az e-maileket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várják. A telefonszám: 003694-509591 / 204-es mellék.