Ciconia emissarius hungaricus.

(Transzilvállatok 25.0)

Ne tudd meg, mi az...

Mindig tudtuk, találékonyak vagyunk, a világ urai, a Szíriusz csillagképből érkezett ragadozók: de ez tényleg az evolúció csúcsa: a magyar kémgólya.
A magyar kémgólyáról annyit lehet tudni, borzalmatos nehéz, háborús, viszályos, rettenetes időkben is berepült Egyiptom fölé, s onnan a beléépített, szerketált, apllikált adóval rendszeresen tudósított az egyiptomi vezérkar internetes látogatásairól, különös tekintettel a hustler.com-ra.
Mármost az egyiptomi légelhárítás valahogy csak felfedezte ezt a harci madarat (várjuk a magyar hadügyminiszter lemondását!!!), és leszerelte az égről. Azóta is ott áll, lógó csőrrel, valami egyiptomi börtönben, ahol legutóbb II. Endre királyunk járt az ötödik keresztes hadjáratnál.

Az Amnesty Internationallal történt egyeztetés után  nincs kétség: szegény gólyát addig verték, amíg bevallotta: ő hozza a gyerekeket is.
Irredenta, magyar gyerekeket, ezekkel gyarmatosítjuk az ősi magyarabok földjét.
Nem mellékes adalék – és ettől transzilvállat ez a kémgólya -, hogy hosszas pszichés és csőrtördelési ráhatás után a gólya  bevallotta: őt bizony egyrészt Tusványoson, másrészt a borzonti EMI-táboron képezték ki, bizonyíték rá a rengeteg gólyafészek Gyergyó környékén.
Ha már lebuktunk, lebuktunk: most már férfiasan beismerjük, a magyar kémgólya a Grippenek utáni generáció, kémkedik, kelepel, s ha nagyon bevadul, még az ellenséget is leszarja a magasból. Kóvályogva, mint a gólyafos az egyiptomi légtérben.
Arról már nem is beszélünk, hogy jó százötven éve tervezzük ezt a merényletet, hiszen Arany János már akkor megírta „A rab gólyát....” Jellemző a magyar titkosszolgálat elvetemült ravaszságára: nem írta meg, ez Egyiptomban történik.
De semmi gond... Szegény gólya talán kibírja, bár a magyar külügy eddig nem hallatta hangját, a magyar ornitológusok is alig. Érkeznek majd a kémkócsagok, a búbos bankák, s a gyímesi vércse is... Reszkessetek hát, egyiptomi testvéreink!

P.s: állílag Obama Szíria fölé néhány könnyűbombázó felcsíki ölyvet vezényelt...


Még több György Attila itt: tarkun.blogspot.ro