Fluid és pirula

A tél kínzó betegségekkel köszöntött be. Engem kiszúrt magának a csúz, a köszvény. Szaggatás, szúrás a derekamban, kéz-, láb- és fejfájás gyötör, szélütés kerülget, kintről vérfagyasztóan bevigyorog a madárinfluenza. Anyósomat gyomorgörcs, oldalszúrás, epehányás, rosszullét, székszorulás, savanyú felböfögés, állandó gyomorégés, majd megint hasmenés kínozza.

Feleségemnek a torka fáj, szörnyen köhög, kegyetlenül fojtogatja valami a torkát, mázsás súly nyomja a mellét. Valami átkozott ragály lehet, ha a hetedik faluban élő cimborám, Liter Minya, az idült kocsmalakó, aki hétéves kora óta jól csúszó borkorcsolyapályát működtet a torkában, szóval ez a megrögzött életművész is arra kér telefonon: rendelnék az Alkony káeftétől egy mérsékelten díszes, hanyag eleganciájú koporsót, mert halálán van. Érzi a végét, nincs maradása ebben a gégeszikkasztó árnyékvilágban.

Másnap ismét csönget. Koporsó törölve, mert álmában jelenést látott. Nobel-díjas tudós tanúsította: minden bajunk egyetlen orvossága a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszer. Interneten rendelhető, direkt Feller V. Jenő gyógyszertárából, Stubica, Vásár-tér 213. szám, Zágráb megye. Liter Minya új kívánsága: ballagnék be egy internet-pincébe, és adjam föl a megrendelést. Mert ő az istennek sem dobja fel a talpát, amíg a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszert ki nem próbálta!
Amint a világhálós barlang lépcsőin ereszkedem alá, úgy érzem magam, mint Gyertyaszentelőkor a medve. Ha kijövetelkor meglátom az árnyékomat, fordulhatok szörfözni tovább, mert hosszú lesz a tél. Ha viszont borús időt találok, zaciba a nagykabátommal. Hisz rövidesen itt a tavasz!
A világhálón pompás történetek várnak a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszerről. Egy kilencvenéves kántor, aki már az utolsó kenetet is felvette, az utolsó pillanatban rendelt sürgönyileg 12 üveg Feller-féle Elsa-fluidot 5 koronáért. Bevenni azonban nem akarta semmiképpen. Hiába rimánkodott a felesége, ő nem, s nem. Végül a szomszédok és a tisztelendő úr határozott fellépésére volt szükség. Lefogták, és aztán naponta 20 cseppet adtak be neki cukron a belső bajok ellen, s egész testét bedörzsölték a Feller-féle Elsa-fluiddal, mire rögtön jobban érezte magát. Nosza, tüstént rendelt újra 48 üveggel a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszerből, 16 koronáért a maga és a gyermekei részére, míg anyósának 6 doboz kitűnő Feller-féle Elsa-fluid pirulát 4 koronáért. Már csekély három hét múlva ő is, gyermekei is tökéletesn kigyógyultak, sőt az még anyós is életben maradt!
Mikor híre ment a Feller-féle Elsa-fluid és a Feller-féle Elsa-pirulák csodálatos hatásának, minden beteg és egészséges ember megrendelte ezeeket a kitűnő valódi háziszereket, s mindannyian meggyőződtek róla, hogy a valódi Feller-féle Elsa-fluid Feller V. Jenő gyógyszerésztől Stubica, Vásár-tér 213. szám, Zágráb megye: teljesen és gyorsan gyógyít mindenféle ideg- és izomfájdalmakat, fog- és keresztcsont-fájást, nyilallást, ficamodást, eloszlat gyöngeséget, fáradtságot, gyulladást, légzési zavarokat, fülzúgást, szédülést. 
Egy Oscar-díjas filmszínész aggkori gyöngeségében csaknem elvesztette a szemevilágát. Néhány hétig Feller-féle Elsa-fluiddal mosta a szemeit, és megint olyan jól látott, mint fiatal korában. Azonmód elkergette kövérre dagadt, rút feleségét, és tíz szuper celeb fotómodelt rendelt hollywoodi villájába.
A legszegényebb emberek is rendeltek, mert ez a két csodás gyógyszer nagyon olcsó: 12 kis vagy duplaüveg 8 korona 40 fillérbe, 36 kis vagy 30 dupla üveg 20 koronába kerül.
Rövidesen meggyógyult minden beteg, skroflis gyermek, mert a Feller-féle Elsa-fluid behegesztette a sebeket, mirigyeket, daganatokat, kiütéseket, sápkórt, és a szájbetegségeket egytől-egyig meggyógyította.
Mikor végre kijöttem a netbarlangból, rettenetes vihar tombolt. Megértettem belőle, hogy olyan kikelet jön, amilyent még nem pipált az egyesült Európa. Boldogan gratuláltam magamnak. Be jól tettem, hogy megrendeltem a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszert, 6 dobozzal 4 koronáért magamnak; 12 dobozzal 7 korona 60 fillérért pedig Liter Minya barátomnak. Hiszen a Feller-féle Elsa-fluid és pirula olyan betegségeket is nagyszerűen gyógyít, amelyeket még föl sem fedezett az orvostudomány.
Lelkesen csöngettem Minyára, hogy az örömhírt elújságoljam. Idegen hang közölte: a barátom néhány órával ezelőtt csöndesen exitált. Utolsó szavai ezek voltak: Feller-féle Elsa-fluid és pirula.
Boldogtalanul botorkálok hazafelé. Szomorúan állapítom meg: lám, hiába hogy a harmadik évezredben élünk, a fénysebesség korában is lassúnak bizonyul a segítség. Hitvány Liter Minya eltakarodott, mielőtt megtapasztalhatta volna a Feller-féle Elsa-fluid és pirula csodálatos hatását.
És nicsak, eláll a havazás, elül a szél, és hét ágra süt a nap! Mi lesz a beígért szép a tavasszal?!
Hát már a medvében sem lehet bízni.
Vigasztalhatatlan bánatomban egyszemélyes villámcsődületet tartok a Kábelkorcsoma hat szipogó fehér gipszoroszlánjának a szíves közreműködésével. Bizonyosak vagyuk afelől, hogy egyedüli reményünk a Feller-féle Elsa-fluid és pirula.
Mikor jön már a netfutár?!