Fejlődés?

Lépést kell tartani a korral. Nem szabad begyepesedett, középkori, ódivatú szemüvegen keresztül szemlélni a világot. Erre valók a kütyük, az újfajta kapcsolattartás. Légy napirenden a legújabb trendekkel, rendelkezz naprakész információkkal a világról, a körülötted zajló eseményekről. Anyád-apád felfogása már idejétmúlt, elavult. Adj túl rajtuk. Ahhoz, hogy versenyben maradhass, tovább kell lépned. Ha folyton a múltba révedsz, és egy helyben rostokolsz, a fejlődés kerékkötéje leszel.

Ma csak az számít, aki mindenáron érvényesülni akar, aki pörög, aki önmagát képes „bevállalni”. Higgy a saját ízlésedben. Frissíts a tudásodon, lájkold a divatot, légy modern, ellenkező esetben elszalajtod életed álmát, lemaradsz a folyamatokról. Ne ragadj le holmi áporodott szagú klasszikusoknál, még a retró-szintjén sem. Minden csoda három napig tart. Majd lesz újabb és újabb divat. És mindig a mai a legkecsegtetőbb ajánlat. Arra figyelj, hisz az a menő. Ha nem ismered a legújabb érintőképernyő típusát, nem tudod melyik celeb hol nyaralt, vagy ne adj’isten, nem jön be, hogy melyik Forma 1-es futam győztesének milyen dezodormárka csapja a szelet, az gáz... Elesel az új lehetőségektől, elszalasztod a váratlan, öledbe pottyant szerencse esélyét.
Képtelenség élni, ha nem haladsz a korral. Nézd, már a telefon is okosabb mint te: azt is megmondja hol felejtetted, vagy a tegnap milyen sört ittál. Te meg hamar kiesel a húzóágazatból. Ha nem posztolsz egy szelfit magadról, a rosseb sem tudja, hogy tegnap még milyen jól állt a frizurád. Nem vesznek fel a marketingszakmába, hisz nem vagy eléggé tájékozott... Ha nem jársz menő helyekre, nem ismered a legújabb hip-hop albumot, azt mondják rólad, hogy güzü vagy, s nem kérnek tanácsot tőled. Kerülni fognak, mint a zika-vírust. Ha nem fejlődsz, maradivá korcsosodsz.
Dobd el, ami kiment divatból! Minek az? Csak kolonc. Még a végén kinevetnek a gallery-ben, fölösleges cikizés célpontja leszel. Gyávának néznek, lúzernek tartanak. Hogyhogy nem mersz kezdeményezni? A mai világban bátornak kell lenned, vállald saját egyediségedet, mit számít, hogy az öregek lekülöncöznek?  Kockáztass, valósítsd meg önmagad, hisz előtted az élet. Még gyermeked haja színét is megválaszthatod előre, szabadon összerakhatod génjeit, nemét, zenei ízlését, beprogramozhatod hány évet éljen, sőt szingliként is lehet tíz egyforma gyereked. Ha kell, egyik a másiknak hasonmása lehet. Akár sorozatban is gyártani tudod őket. Nincs veszítenivalód!