Elladó

Nem, nem újabb népnyúzó sarcról van szó. Az „elladó” tulajdonképpen eladó, csupán az illető állt hadilábon a helyesírással, és „hírdette” hosszú í-vel a portékáját.  Megy az adok-veszek nagyban mióta a közösségi portálon is van lehetőség, úgymond „onlájnon” turkálni. Jó dolog, nincs ezzel semmi baj. Otthonról, fotelből, kényelmesen lehet adni-venni a szajrét.

Bombaáron, jó áron verhetetlen áron, sőt, olcsó áron kínálják virtuáliában a „vadi újj, allig hasznalt” tárgyakat, a golyóstolltól az autóig bármit meg lehet vásárolni. Kiteszi mindenki a magáét, van, aki az ékezetet is. Néha még oda is, ahova nem dukál, fő, hogy az „árú” elkeljen. A legtöbben viszont felejtik a pontot, vesszőt, így érdekesebbnél érdekesebb apróságok jelennek meg az éteri piactéren, ahol nem biznisz az igényesség. Tisztelet a kivétel, aki ebben a bábeli bazárban sem feledkezik meg ékezetes anyanyelvéről. Mert ugye, nem mindegy, hogy sor vagy sör.
 Minap majorka volt eladó. Biztos, hogy van, akinek hiánycikk, hiányzik egy ma született major, de mielőtt leadná a rendelést, jobb, ha megnézi a csatolt fotót. Mindjárt láthatja, nem egy fess kismajor megy házhoz, hanem izominget kap. Annak se dőljünk be egyből, aki agyat árul. Nem az észt osztja, fekhelyet kínál. Maszivat. Lehet, hogy csak szívat? De van korkanape, nemetbol hozot – csere nem érdekel!!! Kapható lepke szetben, fügetlen telefon, hatti laptopptaska, félváslott autógumi, filmezni is tudó vincseszter, amit kiseb nagyob jatekokra ajánl a tulajdonos. Akit érdekel: van bene hangszoro is. Hirdetnek okos telefont, igaz kis hiba van a képernyőjin, de az eladója nem szőrös szívű, cserét is meghalgat.  Szert lehet tenni alig használt cipokre, minden meretben. Van lagos és bakkancsos, csízma is akad és balerin, szanda – minőségi borbol. Legalább szédülünk, ha megisszuk a vásár levét. Eladó még bicigli, fahaz, tast spray, dusfürdő, madrac. Kertes ház, víz és szennyvíz bevezetve az udvarba. Erdeklodni priv. Ár a kép allat. Ha szerencsénk van, akár alkúdható is. Van meló, és kituno alasajanalat. Izgalmas kérdésen is megakadt a szemem. „ A sober agy ara?” Na, erre kíváncsi lettem.  Írok is egy uzit priviben, megvane még a sober és az agy tényleg ara? Ha igen, menyi az ara? Lehet, már nem is elladó?