Helikon 2015. május/II.

Papp Attila Zsolt Az írói kvóta  című írásával nyit a Helikon május 25-i száma. A lap közli Zudor János, Bertolt Brecht, Gombkötő Magdás Emőke és Tar Károly verseit, továbbá Márton Evelin, Kántor Lajos, Bréda Ferenc és Szentmártoni János prózai írásait.
Kocsis István dráma-, próza- és történetíróval Székely Ferenc beszélget. A nagy Kilometrik fiatal tehetségeket bemutató sorozatában Váradi Nagy Pált Horváth Előd Benjámin kérdezi és villámméltatja.

Nagy Koppány Zsolt Méhes György munkásságára emlékezik, Szőcs István folytatja barangolásait a nyelvtudomány határain, Dávid Gyula tanulmányának második részében Lucian Blaga magyar nyelvű recepciójának elemzését zárja.
A kritikai rovatokban Lakatos Artúr  Márai Sándor Hallgatni akartam című kötetéről, a Kinematográfban Bakk Ágnes a The Duke of Burgundy című filmről, a Theátrumban Csuszner Ferencz a Kolozsvári Állami Magyar Színház Hullámtörés-előadásáról ír. A Fülszövegben recenziókat Kecskés Tamás Hunortól és Demeter Zsuzsától olvashatnak az érdeklődők.
Vincze Ferenc és Csillag István új képregényének címe: Itt az idő. A képzőművészeti és komolyzenei rovatok felelőse Portik Blénessy Ágota és Jakabffy Tamás.