Helikon június/II.

Markó Béla Kő és könyv című versével indít a Helikon június 25-i száma. A lapszám közli még Fellinger Károly, Kovács Kristóf, Sági Enikő és Virgil Mazilescu (Dobrai Zsolt Levente fordításában) verseit, továbbá Zsidó Ferenc, Fischer Botond, Borcsa Imola és Filip Florian (Demény Péter fordításában) prózai írásait. 

Az interjúrovatban ez utóbbi szerzővel ugyancsak Demény Péter beszélget. Kritikával Codău Annamária jelentkezik Filip Florian és Matei Florian Kölyök utca című kötetéről.
Günter Grasstól Bogdán László búcsúzik. A Nobel-díjas író verseit Váncsa Árpád fordítja magyarra, András Orsolya pedig az életmű egyik utolsó kötetéről közöl kritikát.
Pomogáts Béla és Szőcs István esszét közöl; a Lege Artisban Gegő Virág Tábori Zoltán Cigány rulett című szociográfiájáról ír; a Kinematográfban Gyenge Zsolt a 68. Cannes-i Filmfesztiválról számol be; Karácsonyi Zsolt a Theátrumban Csőre Gábor egyszemélyes Toldi-előadásáról ír. A Fülszövegben  ezúttal Papp Attila Zsolt és Molnár Zsófia ajánlja Fehér Béla és Nagy Attila egy-egy kötetét.
Vincze Ferenc és Csillag István új képregényének címe: Könyvhét. A képzőművészeti és komolyzenei rovatok szerzői Szekernyés János és Jakabffy Tamás.