Helikon 2016/3.

A Helikon első februári száma Papp Attila Zsolt versével indít. Az interjúrovatban Tóth Krisztinával beszélget Pieldner Judit. Olvashatók még Tar Károly, Oláh András, és Lovász Krisztina versei, Szőcs István esszéje, illetve Bogdán László, Csuszner Ferencz, és Paul Emond prózája, utóbbi Károly Judit fordításában.

A fiatal irodalom Pavilon 420 rovatában Borcsa Imola prózát, Hajós Eszter, Varga Sándor-György, Vida Kamilla, és Kovács Emőke verset közöl.
A Lege Artis rovatban Gegő Virág Fekete Vince könyvéről ír. A Kinematográfban Szántai János, a Theátrumban Kaáli Nagy Botond, a Kritikában Codău Annamária, a Fülszövegben Mihálydeák Adél és Demeter Zsuzsa, az Amplitúdóban Jakabffy Tamás közlik írásaikat. Vincze Ferenc és Csillag István képregényének címe: Egy távoli galaxisban. A lapszám oldalait az aradi Delta Galériában és Művészeti Múzeum termeiben Meeting Point címmel 5. alkalommal megrendezett nemzetközi képzőművészeti biennálé anyaga illusztrálja, melyről Szekernyés János közöl méltatást az Artefaktum rovatban.