Helikon 2016/5.

A Helikon első márciusi számának vezércikkében Papp Attila Zsolt emlékezik meg a nemrégiben elhunyt Umberto Ecóról. Ezt követi Molnár Zsófia interjúja Szörényi Lászlóval, majd Nora Gomringer versei olvashatók Benő Eszter fordításában. Verseket közöl még Dimény H. Árpád, prózát Sebestyén Mihály és Hajdú Farkas-Zoltán, kritikát Sári Mihály, esszét Szőcs István. 

A fiatal irodalom Pavilon 420 rovatát, ahol Borcsa Imola és Ughy Szabina prózát, Varga László Edgár és Nagy Márta Júlia verset közöl, Kusztos Juli munkái illusztrálják.

A Kinematográfban Jakab-Benke Nándor ír az Oscar-díjas Saul fiáról, a Kritika rovatban Benke András ír Horváth Benji kötetéről. A Lege Artisban Makkai Zsófia, a Central European Timesban Haklik Norbert, a Theátrumban Bréda Ferenc, a Fülszövegben Tőtős Dorottya, az Amplitúdóban Jakabffy Tamás közlik írásaikat. Vincze Ferenc és Csillag István képregényének címe: Falhasználat. A lapszám oldalait Szabó András kolozsvári magánstúdiójában Istenek és szörnyek címmel megrendezett kiállításának anyaga illusztrálja, melyről Portik Blénessy Ágota közöl méltatást az Artefektumban.