Helikon 2016/8.

A Helikon második áprilisi száma az állatok irodalma köré épül, és Karácsonyi Zsolt vezércikkével indít. Rögtön utána Rigán Ferenc Plinius-fordítása és Murányi Sándor Olivér kisprózáját találják meg az érdeklődők. Prózát közöl még Molnár Vilmos, Selyem Zsuzsa, György Attila, Balázs Imre József, és verset Lovász Krisztina, Varga Melinda, illetve Patricia Lockwood Gáll Attila tolmácsolásában. Tanulmány olvasható Bréda Ferenctől és Serestély Zalántól, esszé Szőcs Istvántól.

A fiatal irodalom Pavilon 420 rovatát, ahol Barcsai László és Solymár András prózát, André Ferenc és Horváth Benji verset közöl, Deák Zsuzsa munkái illusztrálják.

A Lege Artisban Pap Zsolt, a Kinematográfban Ferenczi Szilárd, a Theátrumban Péter Beáta, a Kritika rovatban Antal Balázs, a Fülszövegben Papp Attila Zsolt és Demeter Zsuzsa, az Amplitúdóban Jakabffy Tamás közlik írásaikat. Vincze Ferenc és Csillag István képregényének címe: Látomás. A lapszám oldalait a kolozsvári Mátyás-ház pincegalériájában megrendezett Wrocław Now. A káosz összes arca című kiállítás anyaga illusztrálja, melyről Portik Blénessy Ágota közöl méltatást az Artefektumban.